Asiakaskokemuksia

Ammattijärjestäjän avulla saimme suuren kylpyhuone-kodinhoitohuoneemme järjestykseen. Meillä on reilusti kaappitilaa, mutta aikaisemmin kaapit pursuivat kaikenlaisen turhan tavaran vuoksi. Lisäksi lattialla oli roinaa mm. muovipusseissa viemässä tilaa. Nyt hävitimme esim. suurimman osan käytettyjen hammasharjojen kokoelmastani (siivoustarkoituksiin) samoin kuin risaisten vaatteiden kasoistakin (siivoukseen). Tulin siihen tulokseen, että vaikka säästeliäisyys on hyvä juttu, ihan kaikkea ei tarvitse kerätä:) 6 tunnissa saimme paikat kuntoon ja nyt siivouskin on paljon helpompaa.

”Lisätilaa ilman remonttia”

Asumme omakotitalossa ja meillä on kolme kouluikäistä lasta. Lasten myötä kotimme on pikkuhiljaa täyttynyt tavarasta, erityisesti vaatteita, leluja ja elektroniikkaa kertyi niin paljon, että säilytystilat loppuivat kesken. Kaapeista ja vaatehuoneista ei enää löytänyt etsimäänsä. Ammattijärjestäjän avulla vaatehuoneista saatiin raivattua kaikki tarpeeton tavara pois ja häneltä saimme myös ohjeita poisheitettävien roskien lajitteluun. Muutama säkillinen pieneksi jääneitä vaatteita ja leluja toimitettiin myös hyväntekeväisyyteen. Ajatuskin projektin aloittamisesta yksin tuntui uuvuttavalta, mutta ammattilaisen kanssa työ kävi joutuisasti ja tuli kerrankin tehtyä kokonaan loppuun asti.

”Vaatehuoneet hyötykäyttöön”

Kutsuin ammattijärjestäjän apuun, kun kotimme siivouskomeroon ja liinavaatekaappiin oli kertynyt aivan liikaa tavaraa. Lajitellessamme kaappien sisältöä huomasin kuinka helposti tulee ajattelematta säilöttyä talteen esim. vanhoja vaatteita siivousräteiksi ja kuinka paljon on tullut ostettua lisää siivoustarvikkeita, joita kaapin pohjalta sitten löytyikin. Liinavaatekaapista löytyi useampikin pikkulasten lakana, joita emme ole tarvinneet vuosiin. Osa lakanoista ja pyyhkeistä oli kovin kuluneita ja eikä niitä ole käytetty enää aikoihin. Ammattijärjestäjän avulla oli helppo karsia turhat asiat pois tilaa viemästä ja nyt järjestyksen pito kaapeissa onkin helppoa.

”Vihdoinkin valmista”

Meille oli jäänyt muuton jälkeen uuteen taloomme ”romuhuone”. Siellä oli avaamattomia muuttolaatikoita ja kaikkea muutakin tavaraa, jolle ei tuntunut olevan paikkaa. Ennen siivousta sinne oli helppo tunkea tavaroita pois tieltä. Ammattijärjestäjän kanssa kävimme läpi huoneen tavarat ja paljon turhaa saatiin karsittua ja saimme yhden huoneen lisää käyttöömme. Olin pilannut jo useamman loman tämän huoneen parissa eli murehtinut etukäteen, että lomalla sitten on pakko järjestää huone. Loman aikana olin sitten karttanut menemistä huoneeseen ja yrittänyt sulkea asian mielestäni. Loman oli jälkeen harmitellut, että taas jäi tekemättä. Olin jo pitkään miettinyt ammattijärjestäjän palkkaamista, mutta tuntui jotenkin hävettävältä, etten saanut huonetta itse järjestykseen. Ammattilaisen kanssa järjestäminen sujui tehokkaasti ja tuli kerralla valmiiksi eikä hän hätkähtänyt yhtään tilannettamme.

”Hyvästi romuhuone”

Kutsuin ammattijärjestäjän avuksi siivousprojektiin, jota olin lykännyt jo pitkään eteenpäin siihen tuntemattomaan hetkeen, ”kun on enemmän aikaa”. Ongelmana olivat tavaran paljous ja säilytystilojen puute. Muutamassa vuodessa yksiöön oli kertynyt huomattavan paljon tavaraa ja kaikille ei ollut paikkaa. Oli yllättävää huomata, miten paljon tavaraa tulee ostettua ”varastoon”.

Tuntui yllättävän luontevalta ottaa vieras ihminen järjestelyavuksi. Aloitimme työn yhdessä säilytystiloista ja kolmessa tunnissa saimme järjestettyä vaatehuoneeni uudelleen. Tilaa alkoi löytyä myös tavaroille, joille ei aiemmin ollut paikkaa. Osa tavaroista päätyi myös kiertoon. Ammattijärjestäjän puolueettomuus ja kokemus auttoivat päätöksenteossa.

Kun aiemmin yksiön seinät tuntuivat kaatuvan niskaan, niin nykyisin tuntuu paljon avarammalta ja kodikkaammalta. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Järjestämisestä sain myös uutta kipinää sisustamiseen ja samalla myös mahdollisuuden siihen, kun tasot tyhjenivät ja tavarat löysivät paikoilleen.

”Opiskelija, Turku”